Sp Pb 4.0.1 Garbage Code When Using Jce - Question | JoomShaper

Sp Pb 4.0.1 Garbage Code When Using Jce

Pavel

Pavel

SP Page Builder 1 month ago

Hi.

When in a JCE editor you add a paragraph (<p></p> tag by clicking enter), into the page code a garbage code appears.

The more editing actions you carry out, the more garbage code appears.

0
9 Answers
Paul Frankowski
Paul Frankowski
Accepted Answer
Senior Staff 6 days ago

I know, still on the list to do. sorry 4.0.6

0
Pavel
Pavel
Accepted Answer
6 days ago

Not fixed in 4.0.5

0
Pavel
Pavel
Accepted Answer
1 month ago

Hi Paul. Thanks for the answer

0
Paul Frankowski
Paul Frankowski
Accepted Answer
Senior Staff 1 month ago

Thanks, I should mentioned that two days ago I shared that topic to our developers team for code investigation.

0
Pavel
Pavel
Accepted Answer
1 month ago

up

0
Pavel
Pavel
Accepted Answer
1 month ago

Hi Paul and Toufiq.

Paul, I don't have JCE Pro. Only free.

So I think it's question for JCE developer somehow.

Maybe. But there is no problem in SPPB 3.

Here is a step by step for the purity of the experiment.

Using SPPB 3, I add a text addon. I put the cursor at the end of the text and press Enter to get p.

Everything is clean in the code.

I update to SPPB 4. Add a new text addon. I put the cursor at the end of the text and press Enter to get p.

Now in the code is garbage.

I assume that the mce-data... elements are service elements from JCE and they work when editing only. In live page they should be cleaned. At least in SPPB 3, but not in SPPB 4.

Access in hidden area.

1
Paul Frankowski
Paul Frankowski
Accepted Answer
Senior Staff 1 month ago

I used JCE Pro 2.9.28 and html code was clean after < enter >

foto_8602_2022.jpg

also on front-end preview code was OK.

BTW My default JCE settings

foto_8603_2022.jpg

0
Paul Frankowski
Paul Frankowski
Accepted Answer
Senior Staff 1 month ago

If I may...

  1. Can you test on JCE Pro as well?
  2. Inside SPPB 4.0.1 sourcecode we don't have :

< mce:root ... data-mce-root="1" >

So I think it's question for JCE developer somehow.

0
Toufiq
Toufiq
Accepted Answer
Senior Staff 1 month ago

Hi there,

Thanks for contacting us. Sorry for the inconvenience. I have checked my end no problem found. Will you please provide me the Joomla administrator access to check the issue?

Note: Can you share an screencast video about the full scenario?

-Thanks

0