We’re with you. JoomShaper is offering a 20% Discount on all plans due to the impact of COVID-19.

Support Offline : Mon - Fri / 10am - 6pm (GMT +6)

Your Time: Our Time:

Front end editor not working

Featured Lock Resolved Bug
Front end editor not working on my website
https://www.griffinshill.com.au/1-home/edit
I just get awhite page with stuck blue wheel.


Can you pleas advise

Thanks and regards

Frank Jesse


screenshot_151.png

Attachments (1)

  • screenshot_151.png
    screenshot_151.png 111 KB

26 Answers

Brian Peat

More than a month ago #Permalink
I just had the same issue, glad I found this post.

I added an exclude url to the JCH plugin for /edit and that did the trick.

Paul Frankowski - Staff

More than a month ago #Permalink
Hi,
1) What SP page Builder version ? The last one ? 3.3 or older ?
2) What template name ?
3) You have this issue since beginning or suddenly happened ?
4) Try from different browser (FF or chrome)

Lexx

More than a month ago #Permalink
I have the same problem. I've tried everything, nothing works.
Frontend does not load after switching to SPPB 3.3.

I cleared Cache,
Tried it in different browsers,
Tried with templates Helix 3,
Helixultimate, Beez3, Protostar,
Tried different PHP.
The frontend does not load.

Only re-installation of SPPB to version 2.9 helps.
How to fix?

Frank

More than a month ago #Permalink
Hi Paul
Thanks for your reply
I am using the latest version of SP page builder. My site is built from the helix ultimate frame work.
It did work initially and I am unsure when it stopped working. I have tried it with firefox chrome safarie and opera and none work. I have also reinstalled sp page builder and it still doesnt work on front end!

Paul Frankowski - Staff

More than a month ago #Permalink
In that case, Frank.
Can you send me access to your Joomla admin area.
I will check. Yes, please use Private Message button from my profile.

Paul Frankowski - Staff

More than a month ago #Permalink
Lexx, please also send me access + link to this forum topic.

Frank

More than a month ago #Permalink
Hi Paul

Thanks for your reply.
I have actualy found the cause.
There is a conflict with jch optimiser pro. When I switch the plugin off the front end works perfectly.
I am not sure how to fix the issue apart from temperaly switching the plugin off when i want work with the front end editor. Do you have any ideas?
It seems JCH Optimese does interfer or conflict with a few plugins but does also speed up the site significantly.
Thanks and regards

Frank Jesse

Paul Frankowski - Staff

More than a month ago #Permalink
probably you have to exclude JS files used by SP Page Builder.
Or exclude whole SPPB for test until you will not find which file has to be excluded.
In JCH Opt. Pro it's possible.

Paul Frankowski - Staff

More than a month ago #Permalink
Lexx thanks for access,
quick questions:
1) with SPPB 3.2.9 was okay, or you had different version before ?
2) Do you use extra plugins to optimize code,
I am asking because SPPB scripts are loaded from the bottom.
You had to done something with order.

Paul Frankowski - Staff

More than a month ago #Permalink
Lexx, after short investigation I noticed that you can edit those Pages which were added to menu.
I tested those pages : "test 333" "test only" "ГероСоцСеть" "10. ЭТАПЫ РАБОТЫ"

lex.jpg
lex2.jpg
p.s.
I agree that because of sort of conflict you cannot use "Frontend Editor" button from backend.
But after you add menu item to Menu you can use edit button there and edit.

Attachments (2)

  • lex.jpg
    lex.jpg 255.7 KB
  • lex2.jpg
    lex2.jpg 88 KB

Lexx

More than a month ago #Permalink
Lexx thanks for access,
quick questions:
1) with SPPB 3.2.9 was okay, or you had different version before ?
2) Do you use extra plugins to optimize code,
I am asking because SPPB scripts are loaded from the bottom.
You had to done something with order.

1. Yes, I had SPB 3.2.9. I can install SPB 3.2.9 again and everything will work fine.
2. No, I did not use additional plugins to optimize the code.

Earlier I observed only 1 problem when 2 templates (Helix 3 and Helix Ultimate) worked at the same time.
After that I disabled Helix3 (but did not remove).

Paul Frankowski - Staff

More than a month ago #Permalink
ok, thanks.
Have you seen my 2nd post here.
Hi, i got the same isue - i need it realy fast because i wait since one week - support at this time is verry slow.
Thanks for help

Newest Jooma, SP Pagebuilder, Chache deleted (Joomla and Broswer) no third party extensions activated.
Pagebuilder reinstalled again.

Regards roland

Paul Frankowski - Staff

One week ago #Permalink
@Roland
I need from you:
1) URL
2) Super User account
3) Use Private Message from MY profile
4) Information on which Pages Editor didn't work: all, selected if yes, ID please
@Roland
I need from you:
1) URL
2) Super User account
3) Use Private Message from MY profile
4) Information on which Pages Editor didn't work: all, selected if yes, ID please



Thanky you - i sent you a PM right now

Paul Frankowski - Staff

One week ago #Permalink
Roland,
I found a reason, in your case problem was caused by PLUGIN Folcomedia - Plugin use cookies alert

if it's disabled like it's now, SPPB front-end editor works,
You have to find alternative cookie module.

evidence.png

Attachments (1)

  • evidence.png
    evidence.png 27.3 KB
Roland,
I found a reason, in your case problem was caused by PLUGIN Folcomedia - Plugin use cookies alert

if it's disabled like it's now, SPPB front-end editor works,
You have to find alternative cookie module.

[attachment]evidence.png[/attachment]


Thank you so much!
Roli

Lexx

One week ago #Permalink
Lexx, after short investigation I noticed that you can edit those Pages which were added to menu.
I tested those pages : "test 333" "test only" "ГероСоцСеть" "10. ЭТАПЫ РАБОТЫ"

[attachment]lex.jpg[/attachment]
[attachment]lex2.jpg[/attachment]
p.s.
I agree that because of sort of conflict you cannot use "Frontend Editor" button from backend.
But after you add menu item to Menu you can use edit button there and edit.


Yes, there is some problem between sp page builder and the menu.
I updated the sp page builder component.
Now it's the other way around!

If I create a material in sp page builder, I can edit it immediately in the external interface.
But as soon as I link this material to a menu item, the editing option disappears.
And if I untie the material from the menu item again, I can edit it again in the external interface.

But this only happens with new materials that I created after updating the sp page builder component.
And old materials (which were created before the update) are normally edited from the external interface in the same menu item.

Paul Frankowski - Staff

One week ago #Permalink
Lexx, I cannot reproduce your issue, with new SPPB and newly created pages, I see Edit button also for them.
Yes, if I add to menu. I can even record you my video with tests.

I need a video from you, to show our developer in the next days.

Pierre

One week ago #Permalink
hello sorry but my front end editor not works too
but admin editor works great !
nothing appears on the screen
it's ok now ! for helps you could watch this video it works now for me : https://www.youtube.com/watch?v=3KXMFMfEYlk&feature=youtu.be

Paul Frankowski - Staff

One week ago #Permalink
Yes, it was a video which I upload few days ago,
but it was for media problems only.

Paul Frankowski - Staff

One week ago #Permalink
@Pierre
More details, information that it doesn't work - doesn't help me at all.
It can be anything, starting from an extra plugin which blocks.
Hi,

I am having a similar issue. The front end loads up and allows me to add modules etc but as soon as I click apply it freezes and doesnt update.

Any suggestion?

Thanks

Paul Frankowski - Staff

3 days ago #Permalink
Mark
1) Do you have this problem with all pages or only a single one?
2) Please disable all extra plugins which you have enabled, not Joomla core.
3) Disable JS compression if you have enabled.
4) Disable Cookie (GDPR) Module.

Test again
Mark
1) Do you have this problem with all pages or only a single one?
2) Please disable all extra plugins which you have enabled, not Joomla core.
3) Disable JS compression if you have enabled.
4) Disable Cookie (GDPR) Module.

Test again


Ive followed the above and it still fails to fix the issue. I can provide access if needed.


There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!

123

Templates

328072

Community Users

Newsletter

Don’t miss any updates of our new templates and extensions and all the astonishing offers we bring for you.
We never spam

Joomla! ® name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. JoomShaper.com is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.

Connect Us