Support Forums

Support Online : Mon - Fri / 10am - 6pm (GMT +6)

Your Time: Our Time:

Home button doesn't scroll up

Featured Lock Resolved
Hi everyone,

the home button on my site does not scroll up to page begin anymore, how it should do in the OneClip demo.
When I click on home, the website reloads. I did not remove the css class "home" in the menu item settings.

Here is my site: http://nolf-media.de/

Can anyone help me?

Best regards, Nils.

21 Answers

Paul Frankowski - Staff

More than a month ago #Permalink
I have info that template was updated today. v1.5, please re-install template.

Paul Frankowski - Staff

More than a month ago #Permalink
Hi Nils,
did you done anything which could broke it?
Update or whatever.
---
BTW
check if you have installed the lasted version of template (v1.2).

Nils Burmeister

More than a month ago #Permalink
Hi Paul,

i've updated to the newest version 1.3, but that does not had an effect on this issue.
I'll send you my administrator info via pm, so you can check the site, if you like

Best regards, Nils.

Nils Burmeister

More than a month ago #Permalink
I checked the modification, I added to the template (custom.css, mod_login)
Nothing has improved the home-button problem.
Perhaps a plugin is responsible for this?

Nils Burmeister

More than a month ago #Permalink
Hi everyone,

guess, I've found the reason for this bug.
I've installed a fresh version of the OneClip quickstart pack, home button works fine. I've updated to the newest template version 1.3, home button works fine.
Than I've installed SP Page Builder 2.0, and the home button broke.

I hope that helps you in troubleshooting.

Paul Frankowski - Staff

More than a month ago #Permalink
ok, I will ask developer, why it happened.

Nils Burmeister

More than a month ago #Permalink
Hi there,

I've updated SP Page Builder to version 2.1 and the same issue (home button does not scroll up anymore but reload the site) apperas.
Does the developer of OneClip has an answer?

Best regards, Nils.

Paul Frankowski - Staff

More than a month ago #Permalink
I hope soon should be update.

Nils Burmeister

More than a month ago #Permalink
Paul Frankowski wrote:

I hope soon should be update.


The new update 1.4 of OneClip doesn't had any effect on this bug.

Best regards, Nils.

Paul Frankowski - Staff

More than a month ago #Permalink
Probably not, I saw that guys updated only for SP PB 2.x, I will ask why.

Nils Burmeister

More than a month ago #Permalink
Hi Paul,

did you have some news for me?

Best regards, Nils

Nils Burmeister

More than a month ago #Permalink
Hi Joomshaper team,
I've found the bug with the broken Home buttons in the OneClip template. It is inside of PageBuilder 2.

It happens, if the first row of the page is set as fluid row. This cause the home button to be normal link, and not an anchor link.

Please fix this timely, because my subscription will expire in a month.
Best regards, Nils

Paul Frankowski - Staff

More than a month ago #Permalink
I redirected this issue to our developer.

Alexandre

More than a month ago #Permalink
I'm also having the same problem here.

Nils Burmeister

More than a month ago #Permalink
I redirected this issue to our developer.


Is there any news?

Paul Frankowski - Staff

More than a month ago #Permalink
Nope. Weird.
---
I will ask again.

rkoenen

More than a month ago #Permalink
Hi Gents,

Facing the same issue. Any recommendation how to fix?

Many thanks and best regards.

Nils Burmeister

More than a month ago #Permalink
I have info that template was updated today. v1.5, please re-install template.


Perfect Timing. :D
The bug is solved. Home button works fine. Thanks for support.

Best regards, Nils.

Tiburcio

More than a month ago #Permalink
1.6 version is bugged

Tiburcio

More than a month ago #Permalink
I found the bug and the way to correct

In templates/shaper_oneclip/js/main.js

Found the following code
// ******* Menu link ******** //
var homeSectionId = $('#sp-page-builder > .page-content > section:first-child').attr('id'); // home section id


and replace for
// ******* Menu link ******** //
var homeSectionId = $('#sp-page-builder > .page-content > *:first-child').attr('id'); // home section id



a single * crashed the home scroll button. works for me.


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.

Leaderboard (30 days)

Paul Frankowski

Paul Frankowski

Total Accepted Answers: 119
Sifat

Sifat

Total Accepted Answers: 117
Toufiq

Toufiq

Total Accepted Answers: 54
Pavel

Pavel

Total Accepted Answers: 5
M

Mel

Total Accepted Answers: 2

100+

Templates

200,000+

Community Users

Newsletter

Don’t miss any updates of our new templates and extensions and all the astonishing offers we bring for you.
We never spam

Joomla! ® name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. JoomShaper.com is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.

Connect Us