Support Forums

Support Offline : Mon - Fri / 10am - 6pm (GMT +6)

Your Time: Our Time:

Newedge Facebook Sharing Problem

Featured Lock Resolved Issue
Hello,
I'm facing a problem with Newedge template. When the news/articles are shared by the facebook share button, the images that are shown are not the ones from the article.

You may try it yourself: https://www.pathway-news.com/

Regurds
M. Atoar Rahman

20 Answers

Rifat Wahid Alif - Staff

More than a month ago #Permalink
Hi,
Thanks for your query. I saw, unfortunately, it shows the wrong URL while sharing the social media. Could you please pm me your admin access for my closer look and could fix it?

- Thanks

Rifat Wahid Alif - Staff

More than a month ago #Permalink
Hi,
Please try now.

Carlos Dieter

More than a month ago #Permalink
Hello:

Can you please let me know if this was fixed and what you did? I have the same problem @ http://blogdigital.mx

Please advise.

Rifat Wahid Alif - Staff

More than a month ago #Permalink
Hi,
Open the following file: /templates/shaper_newedge/html/com_content/article/default.php on 41 no line (before closing php tag) paste this code:


//get image
$article_attribs = json_decode($this->item->attribs);
$article_images = json_decode($this->item->images);
$article_image = '';
if(isset($article_attribs->spfeatured_image) && $article_attribs->spfeatured_image != '') {
$article_image = $article_attribs->spfeatured_image;
} elseif(isset($article_images->image_fulltext) && !empty($article_images->image_fulltext)) {
$article_image = $article_images->image_fulltext;
}

//opengraph
$document = JFactory::getDocument();
$document->addCustomTag('<meta property="og:url" content="'.JURI::current().'" />');
$document->addCustomTag('<meta property="og:type" content="article" />');
$document->addCustomTag('<meta property="og:title" content="'. $this->item->title .'" />');
$document->addCustomTag('<meta property="og:description" content="'. JHtml::_('string.truncate', $this->item->introtext, 155, false, false ) .'" />');
if ($article_image) {
$document->addCustomTag('<meta property="og:image" content="'. JURI::root().$article_image.'" />');
$document->addCustomTag('<meta property="og:image:width" content="600" />');
$document->addCustomTag('<meta property="og:image:height" content="315" />');
}


- Thanks

Carlos Dieter

More than a month ago #Permalink
Done, but the image on FB is still no the one from the article.

Any ideas?

Cheers



Hi,
Open the following file: /templates/shaper_newedge/html/com_content/article/default.php on 41 no line (before closing php tag) paste this code:


//get image
$article_attribs = json_decode($this->item->attribs);
$article_images = json_decode($this->item->images);
$article_image = '';
if(isset($article_attribs->spfeatured_image) && $article_attribs->spfeatured_image != '') {
$article_image = $article_attribs->spfeatured_image;
} elseif(isset($article_images->image_fulltext) && !empty($article_images->image_fulltext)) {
$article_image = $article_images->image_fulltext;
}

//opengraph
$document = JFactory::getDocument();
$document->addCustomTag('<meta property="og:url" content="'.JURI::current().'" />');
$document->addCustomTag('<meta property="og:type" content="article" />');
$document->addCustomTag('<meta property="og:title" content="'. $this->item->title .'" />');
$document->addCustomTag('<meta property="og:description" content="'. JHtml::_('string.truncate', $this->item->introtext, 155, false, false ) .'" />');
if ($article_image) {
$document->addCustomTag('<meta property="og:image" content="'. JURI::root().$article_image.'" />');
$document->addCustomTag('<meta property="og:image:width" content="600" />');
$document->addCustomTag('<meta property="og:image:height" content="315" />');
}


- Thanks

Rifat Wahid Alif - Staff

More than a month ago #Permalink
Hi,
Please debug from here: https://developers.facebook.com/tools/debug/sharing/?q=https%3A%2F%2Fwww.blogdigital.mx%2Frecursos%2F119-negocio%2F243-realmente-tomas-en-serio-tu-sitio-web.html

- Thanks

Carlos Dieter

More than a month ago #Permalink
The image appears to be OK now. I rey-leaded the image again. However I still get this warning when debugging in FB:

The following required properties are missing: fb:app_id

Also, when I click on any go the social sharing icons the page simply scrolls to the top but no sharing pop-up appears.

Please advise.

Rifat Wahid Alif - Staff

More than a month ago #Permalink
Hi,
I can see you have only Page Builder Regular License which only allows you to get support for SP Pagebuilder only.

- Thanks

Carlos Dieter

More than a month ago #Permalink
Really. It expired a few days ago.

Rifat Wahid Alif - Staff

More than a month ago #Permalink
Hi Carlos Dieter,
Thanks for reactivated the license. Could you please pm me your admin access then i could fix it and i will send the code.

- Thanks

Carlos Dieter

More than a month ago #Permalink
Hello Rifat:

the admin is at http://blogdigital.mx/administrator/
User: joomshaper
Pwd: Stedica*2012

Cheers

Rifat Wahid Alif - Staff

More than a month ago #Permalink
please try now.

Carlos Dieter

More than a month ago #Permalink
Not quite there yet.

I tested a random article and it is not correct

Please advise A349E37E-B16B-4475-BEBD-8DBADAED08AC.png

Attachments (1)

  • A349E37E-B16B-4475-BEBD-8DBADAED08AC.png
    A349E37E-B16B-4475-BEBD-8DBADAED08AC.png 659.2 KB

Rifat Wahid Alif - Staff

More than a month ago #Permalink
Hi,
Thanks for the reply. You need to debug urls from facebook debugger. Because now the images showing from the cache.

Facebook Debugging URL: https://developers.facebook.com/tools/debug/

for test: https://www.blogdigital.mx/redes-sociales/221-4-recomendaciones-para-iniciar-tu-pyme-en-medios-sociales.html

- Thanks

Carlos Dieter

More than a month ago #Permalink
Will do.

Can you please let me know what file/ code you changed so I can backup this file and don't run into the same problem when I update the template?

Cheers

Rifat Wahid Alif - Staff

More than a month ago #Permalink
Hi,
Thanks for your reply. I have worked on following file:
> templates/shaper_newedge/sppagebuilder/addons/latest_post/site.php
> templates/shaper_newedge/html/com_content/article/default.php


- Thanks

Filipe

More than a month ago #Permalink
Hi Rifat,

I have the same problem. Can you please help me. I tried to paste the code but it didn't solve my problem.

Please help.

Regards,
Filipe

Rifat Wahid Alif - Staff

More than a month ago #Permalink
Hi,
Sorry for late reply. Could you please pm me your admin access then I could see the current situation and fix by myself.

- Thanks

Filipe

More than a month ago #Permalink
Hi Rifat,

It's solved, thanks.

Regards,
Filipe

odaio

More than a month ago #Permalink
Hi Rifat
Let me know the change did you make in the files below. So i can implement it in my website, because i have the same issue. Thanks in advance
Hi,
Thanks for your reply. I have worked on following file:
> templates/shaper_newedge/sppagebuilder/addons/latest_post/site.php
> templates/shaper_newedge/html/com_content/article/default.php


- Thanks


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.

Leaderboard (30 days)

Sifat

Sifat

Total Accepted Answers: 134
Paul Frankowski

Paul Frankowski

Total Accepted Answers: 123
Toufiq

Toufiq

Total Accepted Answers: 64
Pavel

Pavel

Total Accepted Answers: 5
Peter Atkin

Peter Atkin

Total Accepted Answers: 2

100+

Templates

200,000+

Community Users

Newsletter

Don’t miss any updates of our new templates and extensions and all the astonishing offers we bring for you.
We never spam

Joomla! ® name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. JoomShaper.com is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.

Connect Us