Support Forums

Support Online : Mon - Fri / 10am - 6pm (GMT +6)

Your Time: Our Time:

Preview is adding HU Custom CSS ?

Featured Lock Resolved Bug
Hi guys,
I added my SEF Translator module to my Helix Ultimate Header and to fit my needs I added:
.sef_translate {
max-width: 150px;
background-color: rgba(255, 255, 255, 0.5) !important;
float: right;
margin-top: 9px;
}

To the Helix Ultimate > Custom Code > Custom CSS
Here the result

Into the Helix Ultimate preview it is shown well as in frontend, see the attached image

BUG - While into the SP Page Builder preview seems that the Custom CSS is not considered, see the attached image

Please, Can you replicate it and confirm the BUG ?

Attachments (2)

  • 2019-08-18-Helix-Ultimate.jpg
    2019-08-18-Helix-Ultimate.jpg 71.2 KB
  • 2019-08-18-SP-Page-Builder.jpg
    2019-08-18-SP-Page-Builder.jpg 99.7 KB

19 Answers

Toufiq - Staff

4 weeks ago #Permalink
Hi there,

Thanks for your query & your query is very important to us. Please add this CSS code on your custom.css tab.


.chzn-container.chzn-container-single {
float: right;
}


If you face more problem, please let us know.

-Thanks

joomleb

3 weeks ago #Permalink
Hi Toufiq,
thanks for suggestion.

1 - What I don't understand is if I have to consider this as "solution" or if it will be fixed into next SP Page Builder release ?

2 - Have you noted that into the SP Page Builder tablet preview the browser scroll bar on the right disappear ?
You can test it moving from desktop / tablet / mobile preview on my Test site (you have the Super Admin access details by PM)

Toufiq - Staff

3 weeks ago #Permalink
Hi there,

Thanks for your explanation. If you used the default language switcher then we will think about fixing the page builder issue. Besides, I have checked the tablet device about the scrolling issue.

Please check the screenshot

-Thanks

Attachments (1)

  • IMG_B64C51AA57DE-1.jpg
    IMG_B64C51AA57DE-1.jpg 153 KB

joomleb

3 weeks ago #Permalink
Hi Toufiq,
thanks

1 - I wrote: I added my SEF Translator module to my Helix Ultimate Header and to fit my needs I added:
.sef_translate {
max-width: 150px;
background-color: rgba(255, 255, 255, 0.5) !important;
float: right;
margin-top: 9px;
}

To the Helix Ultimate > Custom Code > Custom CSS

On Frontend is running, Here the result
On Helix Ultimate preview is running, it is shown well as in frontend, see the attached image.
On SP Page Builder is NOT running, the class ".chzn-container.chzn-container-single" you provided should be added to the CSS.

But that is not a solution, What would happen if I'll add another module with CSS custom code ?!?
SP Page Builder preview should always consider the template Custom CSS (Helix Ultimate in my case)


2 - I do not understand your image, see my video.
I have back the same BUG on Chrome and on Firefox (Ubuntu)
Please, Can you confirm ?

Toufiq - Staff

3 weeks ago #Permalink
Hi Toufiq,
thanks

1 - I wrote: I added my SEF Translator module to my Helix Ultimate Header and to fit my needs I added:
.sef_translate {
max-width: 150px;
background-color: rgba(255, 255, 255, 0.5) !important;
float: right;
margin-top: 9px;
}

To the Helix Ultimate > Custom Code > Custom CSS

On Frontend is running, Here the result
On Helix Ultimate preview is running, it is shown well as in frontend, see the attached image.
On SP Page Builder is NOT running, the class ".chzn-container.chzn-container-single" you provided should be added to the CSS.

But that is not a solution, What would happen if I'll add another module with CSS custom code ?!?
SP Page Builder preview should always consider the template Custom CSS (Helix Ultimate in my case)


2 - I do not understand your image, see my video.
I have back the same BUG on Chrome and on Firefox (Ubuntu)
Please, Can you confirm ?


Hi there,Please use the default Joomla language switcher. If you found a problem, we will add the fix in the Helix + Page Builder. Please watch the video.

https://drive.google.com/file/d/1XNUT4qJNf84Qyu8qU4XQEQrbNsrW5pmf/view

-Thanks

joomleb

2 weeks ago #Permalink
Hi Toufiq,
thanks for your answer:

1 - You didn't answered to the real issue: What would happen if I'll add another module that will use/need CSS custom code template ?
A - On my joomla site I enable modules and I set them modifing the CSS Custom template file (using the CSS Custom Helix Ultimate feature in my case)
B - On Frontend the site is running
C - On Helix Ultimate preview is running, as in frontend.
D - On SP Page Builder preview is NOT running (the class ".chzn-container.chzn-container-single" you provided should be added to the CSS).
But that is not a solution, SP Page Builder preview should always consider the template Custom CSS (Helix Ultimate in my case), should not be something related on "which module I'm using..."

2 - Consider the screen resolution. Please, test it on a 1366 x 768 screen resolution and let me know...

Toufiq - Staff

2 weeks ago #Permalink
Hi there,

Thank you for the explanation. Still, now do you face the problem? If yes, please let me know.

Besides, I have created the same header layout using Joomla default language switcher and it works fine
http://joomlalover.net/joomla/en/

-Thanks

joomleb

2 weeks ago #Permalink
Hi Toufiq,

1
Besides, I have created the same header layout using Joomla default language switcher and it works fine - http://joomlalover.net/joomla/en/
Sorry, but that doesn't matter with my issue. Maybe, Am I not able to explain well what I mean ? = SP Page Builder preview should always consider the template Custom CSS (Helix Ultimate in my case), should not be something related on "which module I'm using...", but simply preview the Frontend site (as happening on Helix Ultimate preview)

2
Thank you for the explanation. Still, now do you face the problem? If yes, please let me know
Yes, with SP Page Builder Pro 3.6.2 on a 1366 x 768 px screen resolution, the BUG is still there.
Please, Have you tested it ?

Toufiq - Staff

2 weeks ago #Permalink
Hi there,

Thanks for your explanation. I will let our developer team consider to custom.css file with page builder in the future.

-Thanks

joomleb

2 weeks ago #Permalink
Hi Toufiq,

1 - thanks

2 - Yes, with SP Page Builder Pro 3.6.2 on a 1366 x 768 px screen resolution, the BUG is still there.
Please, Have you tested it ? Can you reproduce it ? Is it confirmed ?

Toufiq - Staff

2 weeks ago #Permalink
Hi there,

I have checked 1366px size. But, No problem found.

https://prnt.sc/ozkh57
https://prnt.sc/ozkgw9

-Thanks

joomleb

One week ago #Permalink
Hi Toufiq,

2 - I made other tests and I still have back the same issue on 1366 x 768 px screen resolution (Chrome or Firefox on Ubuntu).
Doubting that I have not explained myself well, I leave you two images with the video. to check

Now, Is it more clear what I mean ? Please, Can you reproduce it ?

Attachments (2)

  • 2019-09-05-Desktop-preview-OK.jpg
    2019-09-05-Desktop-preview-OK.jpg 108.4 KB
  • 2019-09-05-Tablet-preview-BUG.jpg
    2019-09-05-Tablet-preview-BUG.jpg 134.4 KB

Toufiq - Staff

One week ago #Permalink
Hi Toufiq,

2 - I made other tests and I still have back the same issue on 1366 x 768 px screen resolution (Chrome or Firefox on Ubuntu).
Doubting that I have not explained myself well, I leave you two images with the video. to check

Now, Is it more clear what I mean ? Please, Can you reproduce it ?


http://prntscr.com/p3zufp
Hi Toufiq,
thanks for your attention.
Sorry, but Please, Why do you send me the "mobile view" image, while I'm speaking about the "tablet view" ?

Toufiq - Staff

6 days ago #Permalink
Hi Toufiq,
thanks for your attention.
Sorry, but Please, Why do you send me the "mobile view" image, while I'm speaking about the "tablet view" ?


Hi there, I will show you a screencast video tonight. Thanks

Toufiq - Staff

6 days ago #Permalink
Hi there,

As per my commitment. I have captured a screencast video.

Here is the screencast
https://drive.google.com/file/d/1V1qJbkLTBSV9R59AIphuPBnFpqguyuX3/view

-Thanks
Hi Toufiq,
Thanks for the video.
- Are you sure you setted screen resolution to 1366 x 768 px ?
- And, Please, use a small screen dimension to test it, like 11.6", no more (sorry, I didn't specified before)
- the issue is on the Tablet view (as you tested on this last video)

Toufiq - Staff

5 days ago #Permalink
Hi Toufiq,
Thanks for the video.
- Are you sure you setted screen resolution to 1366 x 768 px ?
- And, Please, use a small screen dimension to test it, like 11.6", no more (sorry, I didn't specified before)
- the issue is on the Tablet view (as you tested on this last video)


Hi there, I have checked it 1920px. I will check again 1366px size. Thanks


There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!

Leaderboard (30 days)

Sifat

Sifat

Total Accepted Answers: 112
Paul Frankowski

Paul Frankowski

Total Accepted Answers: 97
Toufiq

Toufiq

Total Accepted Answers: 89
FUTURECLIENT

FUTURECLIENT

Total Accepted Answers: 2
Kamruzzaman Alam

Kamruzzaman Alam

Total Accepted Answers: 2

115

Templates

295806

Community Users

Newsletter

Don’t miss any updates of our new templates and extensions and all the astonishing offers we bring for you.
We never spam

Joomla! ® name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. JoomShaper.com is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.

Connect Us