Support Offline : Mon - Fri / 10am - 6pm (GMT +6)

Your Time: Our Time:

Preview or Front-editing Button not working in multilingual Joomla environment

Featured Lock Resolved Bug
Hey Joomshapers,

recently we noticed that we have issues with the Preview and the Frontend editor button.
Namely, if a SPPB page has not an assigned menu item it will be opened in the form
http://www.domain.com/component/sppagebuilder/497-name-of-SPPB-page

But if it is assigned to a menu item, it will be redirected to that menu item. Which is fine, and well, expected, one could say. :)

The issue that has been noticed is when we have multiple languages installed the language string is missing from the URL if an administrator tries to preview the page directly from SPPB component.

For example on the screenshot. We have 6 languages installed: english, german (austrian), romanian, russian, polisch and czech.

When trying to open a RO page it opens https://www.domain.com/managementul-retelei-de-aprovizionare which opens a 404, the right URL would be https://www.domain.com/ro/managementul-retelei-de-aprovizionare.
Another example is the PL page https://www.domain.com/zarzadzanie-siecia-dostaw but it really should be https://www.domain.com/pl/zarzadzanie-siecia-dostaw

The difference in the URLs are the missing /ro/ or /pl/ string. So, the same thing is missing in the Frontend editor URL.
Well, only the default language is working. And yeah you guessed it right, it's the english language :D .

Can you please help us?

Cheers
jt

Attachments (1)

  • 180725-sppb-preview-and-frontendedit-not-working.PNG
    180725-sppb-preview-and-frontendedit-not-working.PNG 53.1 KB

8 Answers

Toufiq - Staff

More than a month ago #Permalink
Hi there,

Give me the FTP access & Joomla administrator access via pm.

-Thanks

Toufiq - Staff

More than a month ago #Permalink
Hi there,

Thanks for your pm. I have found the issue. You have done the wrong process of SEF settings.

Please follow the blog post instructions.

https://www.joomshaper.com/blog/make-your-joomla-site-seo-friendly

https://www.youtube.com/watch?v=xMUAbMPnlpw&t=1s

-Thanks

joomla.team

More than a month ago #Permalink
Hi there,

Thanks for your response, but could you be a little more specific with your answer - as far as we know our SEF settings are correct, and we haven't had this issue elsewhere.

Which exact setting do we need to change - and to what?

Thanks!

Toufiq - Staff

More than a month ago #Permalink
Hi there,

Could you send me the FTP access via pm?

-Thanks

joomla.team

More than a month ago #Permalink
My colleague tells me she already sent you J! admin and FTP information earlier in this ticket thread?

Toufiq - Staff

More than a month ago #Permalink
My colleague tells me she already sent you J! admin and FTP information earlier in this ticket thread?


Hi there, I don't know your colleague username. Can you confirm me your colleague name? Thanks

joomla.team

More than a month ago #Permalink
She sent the user/FTP details using this account on this same thread about a week ago. After having received the details by PM you wrote:

Thanks for your pm. I have found the issue. You have done the wrong process of SEF settings.


In the mean time we have understand the issue a little better:


  1. SPPB page has no language assigned (with/without menu item) => preview works
  2. SPPB page has menu item (with/without language assigned) => preview works
  3. SPPB page has language assigned and no menu item => preview fails with 404


In the case of (3) we also noticed the following (ecample for German language = DE)

SPPB generates the following preview link which gives a 404 error:
http://www.domain.com/component/sppagebuilder/503-page-alias

By adding the /de/ manually the link works fine:
http://www.domain.com/de/component/sppagebuilder/503-page-alias

The website otherwise works fine with a standard Joomla! multilingual configuration.

Toufiq - Staff

More than a month ago #Permalink
Hi there,

Please send me the Joomla administrator access & FTP access again. Cause of that, Joomla administrator access doesn't work.

-Thanks


There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!

Leaderboard (30 days)

Paul Frankowski

Paul Frankowski

Total Accepted Answers: 148
Sifat

Sifat

Total Accepted Answers: 91
Toufiq

Toufiq

Total Accepted Answers: 51
Kamruzzaman Alam

Kamruzzaman Alam

Total Accepted Answers: 2
D

Dieter

Total Accepted Answers: 1

116

Templates

299001

Community Users

Newsletter

Don’t miss any updates of our new templates and extensions and all the astonishing offers we bring for you.
We never spam

Joomla! ® name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. JoomShaper.com is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.

Connect Us