Support Online : Mon - Fri / 10am - 6pm (GMT +6)

Your Time: Our Time:

Should the parallax effect work on multiple pages on a website?

Featured Lock Resolved Issue
I love the true parallax addition that is now a standard part of SP Page Builder. However, I am having issues where the parallax effect is not working on all pages. Should the parallax effect work on multiple pages on a website? Just wondering...

10 Answers

Shibbir

More than a month ago #Permalink
Hello there,

Share your site URL and tell me on which page parallax is not working.

Thanks.

bigfrontdoor

More than a month ago #Permalink
Currently parallax only works on the homepage, this topic refers to the issue;

https://www.joomshaper.com/forums/parallax-background-image-and-url-rewrite#reply-102141

tomstark1963

More than a month ago #Permalink
Shibbir,

The website is

http://www.onestoneweb.com

it doesn't work on Web Design page or the Web Hosting page.
Any suggestions?


Tom

Shibbir

More than a month ago #Permalink
Currently parallax only works on the homepage, this topic refers to the issue;

https://www.joomshaper.com/forums/parallax-background-image-and-url-rewrite#reply-102141


Well,

Can you give me your site url plz?

Thanks.

Shibbir

More than a month ago #Permalink
Shibbir,

The website is

http://www.onestoneweb.com

it doesn't work on Web Design page or the Web Hosting page.
Any suggestions?


Tom


Hi there,

On this page: http://www.onestoneweb.com/index.php/work/web-hosting it seems the parallax is working well but in this page: http://www.onestoneweb.com/index.php/work/web-design it seems the parallax background image is missing, please add it.

Thanks.

tomstark1963

More than a month ago #Permalink
Shibbir,

The website is

http://www.onestoneweb.com

it doesn't work on Web Design page or the Web Hosting page.
Any suggestions?


Tom


Hi there,

On this page: http://www.onestoneweb.com/index.php/work/web-hosting it seems the parallax is working well but in this page: http://www.onestoneweb.com/index.php/work/web-design it seems the parallax background image is missing, please add it.

Thanks.


The image is actually there, selected in Page Builder, set to parallax. But it doesn't show up. I don't know why.


Tom

bigfrontdoor

More than a month ago #Permalink
Currently parallax only works on the homepage, this topic refers to the issue;

https://www.joomshaper.com/forums/parallax-background-image-and-url-rewrite#reply-102141


Well,

Can you give me your site url plz?

Thanks.


Here's a demonstration of the problem;

Homepage; https://www.hsaretail.com

This Page Builder page has two parallax sections which load correctly.

This is exactly same page loaded from a two level menu;

https://www.hsaretail.com/testing123/testing

You can see the parallax sections do not show. This is due to a missing "/" on the relative path to the parallax image so it works fine at root level (and with SEO switched off) but as soon as we go down a couple of levels it breaks.

Shibbir

More than a month ago #Permalink
Currently parallax only works on the homepage, this topic refers to the issue;

https://www.joomshaper.com/forums/parallax-background-image-and-url-rewrite#reply-102141


Well,

Can you give me your site url plz?

Thanks.


Here's a demonstration of the problem;

Homepage; https://www.hsaretail.com

This Page Builder page has two parallax sections which load correctly.

This is exactly same page loaded from a two level menu;

https://www.hsaretail.com/testing123/testing

You can see the parallax sections do not show. This is due to a missing "/" on the relative path to the parallax image so it works fine at root level (and with SEO switched off) but as soon as we go down a couple of levels it breaks.


Hi there,

Try to re-upload the background image.

Thanks.

bigfrontdoor

More than a month ago #Permalink
Currently parallax only works on the homepage, this topic refers to the issue;

https://www.joomshaper.com/forums/parallax-background-image-and-url-rewrite#reply-102141


Well,

Can you give me your site url plz?

Thanks.


Here's a demonstration of the problem;

Homepage; https://www.hsaretail.com

This Page Builder page has two parallax sections which load correctly.

This is exactly same page loaded from a two level menu;

https://www.hsaretail.com/testing123/testing

You can see the parallax sections do not show. This is due to a missing "/" on the relative path to the parallax image so it works fine at root level (and with SEO switched off) but as soon as we go down a couple of levels it breaks.


Hi there,

Try to re-upload the background image.

Thanks.


The image is there, that is not the issue. The issue is that the parallax call to display the image is missing the "/" from the image path. This is clearly a bug.

bigfrontdoor

More than a month ago #Permalink
This is very easy to re-create guys and it's very easy to fix.

Please also see;
https://www.joomshaper.com/forums/parallax-background-image-and-url-rewrite#reply-102141

This explains the issue in more detail.


There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!

Leaderboard (30 days)

Paul Frankowski

Paul Frankowski

Total Accepted Answers: 111
Toufiq

Toufiq

Total Accepted Answers: 70
Mehtaz Afsana Borsha

Mehtaz Afsana Borsha

Total Accepted Answers: 26
Ofi Khan

Ofi Khan

Total Accepted Answers: 12
Rashida Rahman

Rashida Rahman

Total Accepted Answers: 9

120

Templates

310744

Community Users

Newsletter

Don’t miss any updates of our new templates and extensions and all the astonishing offers we bring for you.
We never spam

Joomla! ® name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. JoomShaper.com is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.

Connect Us