We’re with you. JoomShaper is offering a 20% Discount on all plans due to the impact of COVID-19.

Support Offline : Mon - Fri / 10am - 6pm (GMT +6)

Your Time: Our Time:

Suddenly Page Builder not saving changes

Featured Lock Resolved Issue
I have installed pagebuilder pro over page builder lite. Cleared the cache in Joomla and the Browser. Git it all working and saving fine.

Came back to the page today to finish it, and at first as I made changes they were saving. But after 30 minutes, when I click save (front end) I get a 'are you sure you want to leave' message. When I say no, the wheel keeps spinning but nothing saves. I have now got the completed site ready and want to save and REALLY dont want to lose my changes. Can someone help? Thanks

13 Answers

Paul Frankowski - Staff

More than a month ago #Permalink
Hi,
1) Are you able to save from the back-end editor? Please use it.
2) What PHP version you have?
3) For front-end editor use a different browser - for test purposes.
Test with a simple "test" page first.

4) Have you changed any server settings in the meantime?
Read SPPB documentation about suggestions about PHP settings.

Alex

More than a month ago #Permalink
Hi! Have same problem on PHARMACY layout bundle - Home page.

After changing anything on this page (frontend editor) => saving => nothing. Save button just always rotating.

For example AC Repair Homepage layout is saving OK.

Browser = Chrome + Opera gx + Firefox = same problem.

Template Helix Ultimate
PHP = 7.4
Joomla + SPB + Helix = all are updated for latest versions

Thanks :D

Attachments (1)

  • pharm-save-error.png
    pharm-save-error.png 366.8 KB

Paul Frankowski - Staff

More than a month ago #Permalink
And what about back-end editor, always OK?

Research Policy

More than a month ago #Permalink
Hello! I have the same problem: I installed SP Page Builder pro version over the lite version. I can add different add-ons using the back-end (one more problem: I can choose only add-ons but not page template or sections), and when I save it I see the subject "Page successfully saved". On the site, anything does not change. In the "front editor" I see the new add-on, but it still not saved.
In my Joomla site now I have Helix3 - Ajax; System - Helix Ultimate Framework and System - Helix3 Framework. Should I have to unpublish one of them? I think I am still using the lite version (a part of features are disabled) Would you help me? :) Thank you!

Paul Frankowski - Staff

More than a month ago #Permalink
In general, we do not recommend keeping both Helix on one website,
so yes, we uninstall old, not used, helix3 template and plugins.

But it shouldn't affect on the SPPB itself.
Please check on different browsers, sometimes it's just a cache problem.

Research Policy

More than a month ago #Permalink
In general, we do not recommend keeping both Helix on one website,
so yes, we uninstall old, not used, helix3 template and plugins.

But it shouldn't affect on the SPPB itself.
Please check on different browsers, sometimes it's just a cache problem.


Thank you for your reply. I cleared the cache before writing to you in my previous post. I read your recommendations above and tried in another browser. There was no change. Now I notice that the problem with page templates doesn't exist - I can add new pages through "templates" and "sections". But the problem with addons in existing pages is still there.

Paul Frankowski - Staff

More than a month ago #Permalink
Make the last try.
Using admin editor > Export problematic page, create a new page and Import there, test it

Paul Frankowski - Staff

More than a month ago #Permalink
After above... let me understand that one:
But the problem with addons in existing pages is still there.

Can you record a short video about this and share it.

Research Policy

More than a month ago #Permalink
Make the last try.
Using admin editor > Export problematic page, create a new page and Import there, test it


Unfortunately, it didn't work in my case ...

Research Policy

More than a month ago #Permalink
Thank you for your support. I don't know why, but everything seems to be fine now. All functionalities work correctly except one - Countdown.
I had previously installed the SP Countdown (free version). Now the counter in SP Page Builder Pro does not appear on the site (I activate it through the panel, but it does not appear on the site). Can you tell me how to fix this problem? Thank you again!

Alex

More than a month ago #Permalink
And what about back-end editor, always OK?


Backend is Ok

Paul Frankowski - Staff

More than a month ago #Permalink
1) Countdown addon from SPPB or module?
2) What template you have there, maybe addon was overridden by it.

Paul Frankowski - Staff

More than a month ago #Permalink
Alex, and do you have a problem with PHARMACY - Home page? I need more details.

On raw Helix Ultimate, I cannot reproduce your issue, all works OK.
Watch my today video:
https://youtu.be/zuVQR1BGJUk

It was real hosting, no localhost, no hidden tricks.


There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!

124

Templates

331094

Community Users

Newsletter

Don’t miss any updates of our new templates and extensions and all the astonishing offers we bring for you.
We never spam

Joomla! ® name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. JoomShaper.com is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.

Connect Us