Support Online : Mon - Fri / 10am - 6pm (GMT +6)

Your Time: Our Time:

Unable to use blocks and layouts in SP Page Builder

Featured Lock Resolved Issue
Hi,
When trying to use a template for a new page in Page Builder the only thing showing is "Template not found." the same goes for blocks with the only difference in the error message: "There is no sections found. Please reload and try again."
I have had this for some time on this local site that is fairly new and under development.
I have reinstalled Page Builder with no effect...

Regards!
/JBM

4 Answers

Paul Frankowski - Staff

More than a month ago #Permalink
Hi,
1) SP Page Builder 2.x is not supported version (you have chosen this forum category, hello!)
2) Read: SP Page Builder Documentation > Getting Started > If you cannot load Page templates Or Sections Library


About Localhost, we cannot help.

JBM

More than a month ago #Permalink
Hi,
1) SP Page Builder 2.x is not supported version (you have chosen this forum category, hello!)
2) Read: SP Page Builder Documentation > Getting Started > If you cannot load Page templates Or Sections Library


About Localhost, we cannot help.


Oh sorry for wrongly choosing the old SP Page Builder 2.x but perhaps you could have moved this to the right place as I did now instead of taunting me about it. :( It does not build a good customer relationship I might ad. ;)

When it comes to reading the docs, I have done that and also checked the issue mentioned there but to no avail. Still the same thing.

Finally who said anything about localhost? It is a host on a private network with restrictions but it has a normal private IP as well as 127.0.0.1 whatever this has anything with this problem to do is most likely quite far fetched...

Since I have Installed SP Page Builder quite a few times I can't se any problem directly with the installation although this is a test and development site and was installed with the Estate template Quickstart and then upgraded/reinstalled to SP Page Builder Pro.

I don't believe there is an issue with the server config but I'm not sure... I have attached a ZIPed file with the server configuration as a VERY long image, if someone perhaps want to have a look. Since the server is not accessible from internet there is no "dangerous" info in the config...

Any hints are appreciated. It very much looks like the problem many of us suffered a couple of weeks ago when there was some issues with some central servers.

BRGDS

/JBM

Attachments (1)

  • Server Config - PHP 7.3.2 - phpinfo().zip 934.2 KB

Paul Frankowski - Staff

More than a month ago #Permalink
ad 1) I like when users are aware of what they are doing. Not sleeping. I think the moderator of each forum would notify you about it, too. Let imagine that you wanted to ask about Windows 10, and you have chosen Windows XP category, this same? Thanks for the correction.

Paul Frankowski - Staff

More than a month ago #Permalink
ad 2) "local site" - for some users it means localhost, on local computer - That's why I added an extra notice, that we can help only on a real hosting company, where the site is ONLINE.

If I understand well, you installed SPPB Pro before on this same server (different domain) and you had access to Page templates and Sections ??


There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!

Leaderboard (30 days)

Paul Frankowski

Paul Frankowski

Total Accepted Answers: 121
Toufiq

Toufiq

Total Accepted Answers: 74
Mehtaz Afsana Borsha

Mehtaz Afsana Borsha

Total Accepted Answers: 27
Ofi Khan

Ofi Khan

Total Accepted Answers: 12
Rashida Rahman

Rashida Rahman

Total Accepted Answers: 10

120

Templates

311206

Community Users

Newsletter

Don’t miss any updates of our new templates and extensions and all the astonishing offers we bring for you.
We never spam

Joomla! ® name is used under a limited license from Open Source Matters in the United States and other countries. JoomShaper.com is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.

Connect Us