Support Forums

Support Offline : Mon - Fri / 10am - 6pm (GMT +6)

Your Time: Our Time:

Update new version SP Page Builder 3.0 (Can't edit)

Featured Lock Resolved Bug
It's very urgent! I can't work now...

After SP Pager Builder update I can't edit the addons. I could not do anything! I need help!
I have also celard all caches...

Please find attached my screenshots.

Thank you for your help

Rgs, Abdi

Attachments (3)

  • 2017-11-16_2156.png
    2017-11-16_2156.png 81.8 KB
  • 2017-11-16_2211.png
    2017-11-16_2211.png 152.4 KB
  • 2017-11-16_2218.png
    2017-11-16_2218.png 161.8 KB

30 Answers

O. Harris

One week ago #Permalink
Yes, it appears KL Admin was causing a conflict. Thank you.

Paul Frankowski - Staff

3 weeks ago #Permalink
Hi,
1) Wait for today update 3.0.1
2) Clear browser cache (all cached files)

Next time, make a backup first, and do not panic. You're adult webmaster, right. :p

Abdi

3 weeks ago #Permalink
Hi Paul,

Thank you for your reply.

So it works but just on Chrome.. But with FireFox I can't edit any addons in SP Page Builder! Version=57.0 (64-Bit)

I have cleared cache several times :-) But the important thing is, that my website still looking good :-)

So, than I will take backup and update again.

Rgs, Abdi
I have the same issue (as per your image - 2017-11-16_2156.png)

I updated to 3.0.1 and did as specified. That did not help. Hope all the bugs can be sorted out.

Paul Frankowski - Staff

3 weeks ago #Permalink
@Harris , I have to ask: you can edit in Chrome but not in Firefox? Like user Abdi.
@Harris , I have to ask: you can edit in Chrome but not in Firefox? Like user Abdi.


I cannot edit in either Chrome or Firefox. I installed just as per instructions (clear cache before installation and after). Cannot edit from backend. So I had to re-install version 2.5.4, so that I could continue updating my work.

Paul Frankowski - Staff

3 weeks ago #Permalink
Ok, wait for improved versions, sometimes it's better.
No can edit on front end after update.

Losing a lot of time here!

Also a big blue box appeared on my page after update. Cant find where to get rid of it!

Paul Frankowski - Staff

3 weeks ago #Permalink
what is blue box ? screenshot.
---
You can recover site from backup anytime.

Abdi

3 weeks ago #Permalink
Hi Paul

After updating to 3.0.1 now everything works good :-) in both browser.

Thank you for your help ?

Cheers Abdi

Abdi

2 weeks ago #Permalink
Hi
Now I have the problem wit other domain. After updating to 3.0.1 I can't edit e. b. the addon for Text!

Please find attached my Screenshots.

Thank you for your support!


Rgs, Abdi

Attachments (1)

  • 2017-11-22_1246.png
    2017-11-22_1246.png 96.6 KB

Paul Frankowski - Staff

2 weeks ago #Permalink
1) What editor you have there?
2) Check from 2nd browser, maybe some old files where cached by your browser
3) Reinstall SPPB again.

Abdi

2 weeks ago #Permalink
Hi Paul,

1) Editor - JCE
2) I have also tried with other browser, the same problem!
3) How can I reinstall SPPB again? yesterday I have updated all ext. in Joomla.

Thx

Abdi

Paul Frankowski - Staff

2 weeks ago #Permalink
update JCE to 2.6.20 , if you forget.

Abdi

2 weeks ago #Permalink
Hi Paul,

So I should install 2.6.2. Now I have more problems.
I have to change upload_max_filesize and post. Wheree can I do that on webserver?

Now I can edit any pages in sp page builder!

Pls find attached my screenshots.

Thank you for your support.


Rgs, Abdi

Attachments (2)

  • 2017-11-22_1514.png
    2017-11-22_1514.png 33.6 KB
  • 2017-11-22_1500.png
    2017-11-22_1500.png 45 KB

Paul Frankowski - Staff

2 weeks ago #Permalink
Where can I do that on webserver?

Are we hosting support? No, wrong address.

---
Switch to TinyMCE editor and try SPPB with it.
If you cannot update JCE.

Abdi

2 weeks ago #Permalink
Hi Paul,

About your answer: "Are we hosting support? No, wrong address."
--> Of course I knwo that. I hope I have not annoyed you about my question. I need just help and I am not a pro in Joomla. Maybe you can show me a tip or you have an other idea :-) But now I have created a ticket to my Web hoster :-)

And about Editor. Yes it works no wih TinyMCE. Thank you for you help.
I hope I can fix my problem with JCE.

Have a nice day.

Rgs, Abdi
I updated to SPPB 3.0.2 using Joomla 3.8.1 and JCE Editor 2.6.2. I am still having the same issue. When I click on "Addon" I get similar behaviour like what Abdi first reported (like this image link - https://www.joomshaper.com/forums?controller=attachment&task=download&tmpl=component&id=16960)

How can this be fixed?

Paul Frankowski - Staff

2 weeks ago #Permalink
@Harris
1) You have problem to edit from front-end and/or back-end ?
2) Have you tried from 2nd browser (NOT IE) : chrome, firefox, opera, safari ?
3) I hope we talk about JCE 2.6.20 (not older)
4) Have you tried with TinyMCE set as default ?
4) Joomla 3.8.2 wake up !!
@Harris
1) You have problem to edit from front-end and/or back-end ?
2) Have you tried from 2nd browser (NOT IE) : chrome, firefox, opera, safari ?
3) I hope we talk about JCE 2.6.20 (not older)
4) Have you tried with TinyMCE set as default ?
4) Joomla 3.8.2 wake up !!


I have problem, from backend. I updated to Joomla 3.8.2 and JCE 2.6.20. Even changed editor to TinyMCE. Still same issue.

Paul Frankowski - Staff

2 weeks ago #Permalink
Use PM please send me access to back-end.
Use PM please send me access to back-end.


I sent you information. Please note, as SPPB version 3 was not working I returned to version 2.5.4. That works perfectly.

So you will have to re-install. I made back-up.

Paul Frankowski - Staff

2 weeks ago #Permalink
I tested back-end and front-end , and I updated Helix3.
Back-end works perfect.
Front-end - I had problems to save settings because you have Chat and probably something else on bottom.
I tested back-end and front-end , and I updated Helix3.
Back-end works perfect.
Front-end - I had problems to save settings because you have Chat and probably something else on bottom.


Of course it works, that is because it is version 2.5.4, not SPPB 3.

It is a productions site (live), so I had to revert to 2.5.4 to perform updates.

Paul Frankowski - Staff

2 weeks ago #Permalink
I suggest :
1) Wait for SPPB 3.0.3 (next week)
2) Make full site backup
3) Recover productions site on test subdomain from backup
4) Update SPPB from 2.5.4 to 3.0.3
and test.

100% safe
I suggest :
1) Wait for SPPB 3.0.3 (next week)
2) Make full site backup
3) Recover productions site on test subdomain from backup
4) Update SPPB from 2.5.4 to 3.0.3
and test.

100% safe



That is the best advice. I will wait for the next update. However, I have been doing so since original version. I do hope 3.0.3 will be better and have the issue resolved.

O. Harris

One week ago #Permalink
Installed 3.0.3. Issue seems resolved as detailed in image (as per your image - 2017-11-16_2156.png).

But a new issue. I cannot Close or Save & Close the page. So have to click back button. Please help.

Paul Frankowski - Staff

One week ago #Permalink
Please clear browser cache (all cached files must be deleted)
or check from 2nd browser.
---
Do you have installed any extra plugin to change appearance of Joomla admin template?

Paul Frankowski - Staff

One week ago #Permalink
I added that warning into Manual FAQ few hours ago.
Because you're not first one.


There are no replies made for this post yet.
However, you are not allowed to reply to this post.

Leaderboard (30 days)

Paul Frankowski

Paul Frankowski

Total Accepted Answers: 143
Toufiq

Toufiq

Total Accepted Answers: 51
Shibbir

Shibbir

Total Accepted Answers: 28
Rifat Wahid Alif

Rifat Wahid Alif

Total Accepted Answers: 4
Rodrigo Corbata

Rodrigo Corbata

Total Accepted Answers: 3

100+

Templates

200,000+

Community Users

Newsletter

Don’t miss any updates of our new templates and extensions and all the astonishing offers we bring for you.
We never spam