SP LMS Installation - Question | JoomShaper

SP LMS Installation

A

al

Extension 4 months ago

I buyed just now a personal plan and downloaded new version of extensions to update my site J3.10.12. I installed SP Page Builder Pro vers. 3.8.10 without errors, but when I downloaded and installed SP LMS vers. 4.0.8 my site is disappeared at all: in home page frontend and also in administrator page!!! How can I fix it? Tx

0
26 Answers
Paul Frankowski
Paul Frankowski
Accepted Answer
Senior Staff 3 months ago #147126

This Custom CSS should help:

@media screen and (min-width: 820px) {
article.item .content-wrap
{padding-left: 80px;}
}
0
A
al
Accepted Answer
3 months ago #147388

Thanks a lot!!! Fixed it!

0
Ofi Khan
Ofi Khan
Accepted Answer
Support Agent 4 months ago #143671

Hello al

Please share a screenshot of your issue to understand it better. Take a screenshot and share via any platform. For example: Lightshot or Imgur

Best regards

0
A
al
Accepted Answer
4 months ago #143678

My pages (home page & Administrative page) are totally clear, with error 500. https://www.uni3.it/j4/ https://www.uni3.it/j4/administrator/

0
Paul Frankowski
Paul Frankowski
Accepted Answer
Senior Staff 4 months ago #143686

If you have access to J! admin:

error_reporting_debug.jpg

If not, edit configuration.php file (FTP) and edit those lines, to set this values:

public $debug = true;

public $error_reporting = 'maximum';

Then you should see more about Error details.

BTW

  1. I hope you know that Joomla 3.10 support ended in Sep 2023?
  2. What PHP version you have set?
0
A
al
Accepted Answer
4 months ago #143739

Ok, this is the error that appear: Fatal error: Cannot declare class plgSystemSplmsupdater, because the name is already in use in /web/htdocs/www.uni3.it/home/j4/plugins/system/splmsupdater/splmsupdater.php on line 0

I have J3.10.12 installed and the pre-upgrade analysis lists many row of probably incompatibility, also after I upgraded SP Page Builder Pro vers. 3.8.10, Template Educon, SP Simple Portfolio vers. 2.07. There are many plugin with warning!! I can't attach the screenshot in this text area :-( (Ther isn't the button to attach!).

  1. Yes, I know that Joomla 3.10 support ended in 2023 and it's for this reason I'd upgrade at J4!
  2. Now (in J3.10, before upgrade) PHP version is 7.4

How can I fix it? Tx in advance

0
A
al
Accepted Answer
4 months ago #143896

Can I have support of you? Tx

0
Paul Frankowski
Paul Frankowski
Accepted Answer
Senior Staff 4 months ago #143899

By now disable plugin SP LMS Updater from Extensions Manager.


If your J! Admin do not work use FTP and:

  1. rename folder: plugins/system/splmsupdater/
  2. then disable plugin SP LMS Updater from J! Admin.
0
A
al
Accepted Answer
4 months ago #144019

Perfect!!! I regained access to Front & Administrative pages!!! But now, how can I proceed to upgrade at J4??? If I launch the Joomla upgrade, I see the summary that you can see here: https://drive.google.com/drive/folders/1M2POQ3zNJK0lRweEVV5GJMYRyR8j8S-j?usp=sharing. But I already updated SP Page Builder, SP LMS, Educon Template and other extensions, but into pre-update check to J4 seems like is not enough for proceed. How con I fix it? Tx a lot

0
Paul Frankowski
Paul Frankowski
Accepted Answer
Senior Staff 4 months ago #144060

Ignore and upgrade. BACKUP first.


SPPB 3.8.10 can be used ONLY inside Joomla 4.4x, not J5.

0
A
al
Accepted Answer
4 months ago #144216

Ok, thanks a lot! Your suggestions are OK: I updated to J4.4.2. How can I proceed now? Can I rename at orignal name the folder: plugins/system/splmsupdater/ and can I enable SP LMS Updater from J! Admin? If I'd update at J5, can I update SP Page Builder Pro vers.5 AFTER update Joomla? Thanks

0
Paul Frankowski
Paul Frankowski
Accepted Answer
Senior Staff 4 months ago #144545

yes, you can try.

0
A
al
Accepted Answer
4 months ago #144736

Ok, thanks. I tried to rename at original name the directory of LMS plugin, but I receive an error: https://drive.google.com/drive/folders/1M2POQ3zNJK0lRweEVV5GJMYRyR8j8S-j?usp=sharing

How can fix it?

0
A
al
Accepted Answer
4 months ago #144496

Can I have support of you? Tx

0
Paul Frankowski
Paul Frankowski
Accepted Answer
Senior Staff 4 months ago #144746

Today, now is Friday night, sorry, but NO DEVELOPERS HELP until monday.

PLEASE - remind me on Monday morning.

0
A
al
Accepted Answer
4 months ago #145178

Good morning, today is tuesday and I'm waiting your precious support. Tx a lot

0
A
al
Accepted Answer
4 months ago #145393

Good morning, I'm still waiting your support! I have to fix the error on online site and I have difficult to deliver the site at my client! Can I've your support? Tx

0
A
al
Accepted Answer
4 months ago #144974

Here I am! There are many issue:

  1. I tried to rename at original name the directory of LMS plugin, but I receive an error: https://drive.google.com/file/d/12AZqH4-EvA7LHXajhLRA-pjrg-aaMGf_/view?usp=sharing
  2. In many point of module in frontpage I visualize: "Deprecated: htmlspecialchars(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /web/htdocs/www.uni3.it/home/nic/templates/shaper_educon/html/layouts/chromes/sp_xhtml.php on line 28"
  3. Into blog pages: "Deprecated: strtotime(): Passing null to parameter #1 ($datetime) of type string is deprecated in /web/htdocs/www.uni3.it/home/nic/templates/shaper_educon/html/com_content/category/blog_item.php on line 30"
  4. Text over image: https://drive.google.com/file/d/1m0O5J0rq6L9N6OaJB1edK5I43-o6LoB4/view?usp=sharing
  5. Image of site in smartphone screen, with menu over the page (see red arrows) and a strange character (see yellow arrow): https://drive.google.com/file/d/1C3QiRYIMocMmNOG3NNS-m8PHhqE32qy5/view?usp=sharing

How can fix it? Thanks a lot!

0
Paul Frankowski
Paul Frankowski
Accepted Answer
Senior Staff 4 months ago #145397

Sorry for the delay.

  1. If you reinstalled component, you don't have to touch it.
  2. Not every template fully support PHP 8.2 , sorry! That's why you may have those messages "Deprecated...."
  3. this same
  4. How you added that image? For it me it looks that you used in Blog options tab, but this format of image doesn't fit. You should use horizontal images for intro, min. 1260px of width.

2 & 3 - check template version, and by now hide errors from Global Configuration.

0
Paul Frankowski
Paul Frankowski
Accepted Answer
Senior Staff 4 months ago #145399
  1. To fix it, please use below Custom CSS
@media screen and (max-width: 760px) {   
.hidden-sm, .hidden-xs {display: none !important; visibility: hidden;} 
.offcanvas {visibility: visible;}
} 
 .offcanvas {visibility: visible;}      
 .offcanvas-menu .offcanvas-inner .sp-module .sp-module-content > ul {   margin: 0 5px; display: block;}   #sp-menu > .sp-column .sp-module { margin-top: 0;}

A VERY IMPORTANT QUESTION:

Have you updated Educon template to last version?

On your site there should be Version 4.0.1 installed.

info_2133_2024.jpg

0
A
al
Accepted Answer
4 months ago #145409

Thank you for reply.

  1. I reinstalled the component many time, vers. 4.08, with file com_splms_fullpackage_v4.0.8.zip. At end of installation I receive the same error that I showed in the previous message and the only solution is to rename the directory that you suggest me!
  2. Ok, I disabled Debug and error messages, but I don't think is the better way to resolve
  3. the same
  4. The image is set into Introduction Image and not Block Option (see attached image) and the situation is the same for every articles, independently if image is orizontal or vertical https://drive.google.com/file/d/1leR381fPSQ-RflKmdi7XK5VWczlaBMY9/view?usp=sharing and https://drive.google.com/file/d/1Ku-1m9_4f5TmMKC1waclPgTT9xrANhkm/view?usp=sharing
  5. Ok for fix error with the custom CSS, but, at first, where I can fix and what are the step to introduce customize css? And... in case of upgrade of site can I loose this code? For example, if I update at J5?
  6. For Template I assure you I installed Educon ver. 4.0.1 exactly how you show me
  7. I still have J4 version and can I install SP Page builder Pro vers. 5? Or is better to upgrade at J5 and after upgrade SP Page Builder Pro ver 5?

Tx a lot

0
A
al
Accepted Answer
3 months ago #145889

Can I have your support, please!? Many times your replay it's very late...

0
Paul Frankowski
Paul Frankowski
Accepted Answer
Senior Staff 3 months ago #145893

I don't have J5 or PHP 8.2 version just from my pocket. This is independent of me.


About 5. If you will add custom CSS where we teach in Helix documenation, you will not lose it during update.

About 7. I don't know the answer, I never tried in that template, you can try on subdomain with backup.

0
A
al
Accepted Answer
3 months ago #145897

Tx a lot for your fast reply! Now I'll go to Helix documentation to teach how add custom CSS. But how fix about 4? See here: https://drive.google.com/file/d/1m0O5J0rq6L9N6OaJB1edK5I43-o6LoB4/view?usp=sharing Tx in advance if your reply now.

0
A
al
Accepted Answer
3 months ago #146866

Can I receive your help? Tx

0